چوب پلاست

نحوه تولید چوب پلاست

kianchoobco

چوب پلاست یکی از ابداعیات بشر است که در حوزه های مختلف به صورت گسترده ای به کار می رود. از این نظر باید نحوه تولید چوب پلاست پیچیده و جالب باشد. استفاده از این محصول به قدری رو به افزایش است که مدل های مختلف این محصول در شکل ها و کاربردهای متفاوت هر روز به بازار عرضه می شوند. از جمله آن ها می توان به نبشی های چوب پلاست اشاره کرد. برای خرید نبشی در گلستان و همچنین خرید چوب پلاست در گلستان می توانید به فروشگاه کیان چوب مراجعه کنید.

چوب پلاست ها با کاربردهای زیادی که در حوزه های مختلف پیدا کردند تبدیل به کالایی محبوب و پرتقاضا شدند. لذا کسب اطلاعات در خصوص نحوه تولید آن ها نیز می تواند بسیار جذاب و جالب باشد. در ادامه سعی کردیم به برخی از مراحل تولید و تهیه چوب پلاست در کارخانه ها اشاره کنیم. بنابراین اگر شما نیز از مصرف کنندگان این محصولات هستید پیشنهاد می کنم در ادامه با ما همراه باشید تا با نحوه تولید این محصول آشنا شوید.

 

kianchoobco

چوب پلاست

نقش افزودنی ها در فرمولاسیون چوب پلاست

هر محصولی برای تولید و استفاده در صنعت نیاز به یک فرمولاسیون خاص دارد. چوب پلاست ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و برای دانستن نحوه تولید چوب پلاست باید به فرمولاسیون آن ها توجه کرد. برخی موادی که در فرمولاسیون چوب پلاست ها به کار می روند خواصی را به آن ها می دهند که چوب پلاست ها را در نوع خود بی نظیر می کند. از جمله این مواد می توان به افزودنی ها در فرمولاسیون آن ها اشاره کرد. افزودنی ها تا میزان 10 درصد معمولا در ترکیب چوب پلاست ها به کار می روند. درست که درصد قابل توجهی را به خود اختصاص نمی دهند اما باید اشاره کنیم که جزو مهم ترین ترکیبات این محصولات هستند.

افزودنی ها نقش کلیدی در فرایند پذیری، پایداری حین فرایند، میزان دبی، صافی قطعه و همچنین خواص مکانیکی، دوام و کارکرد آن ها دارند. این نکته نیز در نحوه تولید چوب پلاست نباید غافل بماند که بسته به نوع پلیمر مصرفی و کاربرد نهایی چوب پلاست میزان و درصد استفاده از مواد افزودنی متفاوت خواهد بود. اما افزودنی ها خود نیز به دسته های مختلفی تقسیم می شوند همانند: روان کننده و کنترل کننده رئولوژی، جفت کننده (سازگار کننده)، پایدار کننده، پر کننده، افزودنی کاهنده چگالی، ضدآفت و به تاخیر اندازنده شعله. این ها تنها برخی از افزودنی هایی هستند که در ترکیب چوب پلاست ها به کار می روند.

روش های تولید چوب پلاست

برای تولید چوب پلاست روش های مختلفی وجود دارند. تنها با یک روش این محصول تولید نمی شود. هرکدام از این روش ها نیز ویژگی های خاص خود را دارند. این تغییرات در روش های تولید نیز به عوامل مختلفی مربوط می شود. از جمله آن ها می توان به تولید انبوه محصول اشاره کرد. به طور قطع اگر بخواهد چوب پلاست در تیراژ بسیار بالا تولید شود باید روش تولید آن نیز به گونه ای باشد که با آن مطابقت کند. به این معنا که باید در تولید بالا حالتی باشد که بیشترین مزایا و بازدهی را برای تولید کننده به وجود آورد.

اما روش های تولید چوب پلاست به طور کلی به پنج دسته تقسیم می شوند. این روش ها جهت نحوه تولید چوب پلاست عبارتند از:

  • اکستروژن
  • قالب گیری تزریقی
  • قالب گیری فشاری
  • پالتروژن
  • قالب گیری صفحه ای

نقش اکستروژن در نحوه تولید چوب پلاست

اکستروژن یکی از روش های حجمی در تغییر شکل مواد است. از این روش برای کاهش ضخامت یا سطح مقطع مواد استفاده می شود. در نتیجه اکستروژن مواد محصولات با سطح مقطع صاف و عمودی تولید می شوند. فرایند اکستروژن به این شکل است که ماده اولیه به قالب اکستروژن که به شکل سطح مقطع ایجاد شده است فشرده می شود تا در نهایت قطعه اکسترود شده با سطح مقطع قالب تولید شود. از مزیت های این روش می توان به قابلیت تولید بالای قطعات با سطح مقاطع پیچیده اشاره کرد. همچنین شکل دهی مواد ترد و شکننده نیز دیگر قابلیت ویژه این روش است.

 

نحوه تولید چوب پلاست

اکستروژن

قالب گیری تزریقی

در این فرایند تولید قطعه، مواد مذاب تحت فشار به داخل قالب تزریق می شوند. از قالب گیری تزریقی به عنوان بهترین روش جهت نحوه تولید چوب پلاست و همچنین برای تولید قطعات پلاستیکی یاد می شود. باید به این نکته نیز اشاره کنیم که مواد مذاب پیش از آن که به داخل قالب تزریق شوند در یک محفظه گرم با هم ترکیب می شوند. در داخل قالب نیز که فشرده می شوند سرد می شوند و مواد مذاب سخت می شوند و شکل هندسی قالب را به خود می گیرند.

قالب گیری فشاری

در روش قالب گیری فشاری مواد از پیش گرم می شوند و سپس درون حفره قالب قرار می گیرند. قالب در این روش به گونه ای است که دارای یک فک بالایی بوده و به هنگام ریخته شدن ماده پیش گرم شده فک بالایی بر روی آن فشار وارد می کند تا درون حفره قالب قرار بگیرد. این فشاری که توسط کفه بالایی به مواد وارد می شود باعث می شود که همه سطح قالب با مواد در تماس قرار بگیرد. از طرفی ترکیب گرما و فشار نیز سبب می شود که تا ماده به آرامی سرد شود و در نتیجه کیفیت محصول خروجی بهتر باشد.

نقش پالتروژن در نحوه تولید چوب پلاست

پالتروژن یک فرایند صنعتی است که برای تولید قطعات پیوسته با سطح مقطع ثابت مورد استفاده قرار می گیرد. این فرایند تقریبا به نسبت فرایندهای دیگر کم هزینه تر است. در عوض اما می توان در این فرایند محصولات را در حجم های بالا تولید کرد. تقریبا پالتروژن شبیه به اکستروژن فلزات است. اما با این تفاوت که به جای فشار مواد به قالب اکستروژن در این حالت مواد از قالب پالتروژن به بیرون منتقل می شوند. از پالتروژن برای تولید هر قطعه پیوسته ای می توان استفاده کرد. به شرطی که سطح مقطع ثابتی داشته باشند. همانند قوطی، نبشی، لوله، میله و اشکال مشابه.

قالب گیری صفحه ای

به روشی گفته می شود که محصولات به وسیله تعدادی مدل بر روی یک صفحه به همراه سیستم راه گاهی، کانال های عبور هوا، تغذیه و راهنمای درجه نصب می شود. این حالت در مقایسه با حالت مدل دستی دارای مزیت های بیشتری است.

1 دیدگاه در “نحوه تولید چوب پلاست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *